Zwangerschapsmassage Lomi Lomi Hapai

Een zwangerschap is een speciale en fysiek intense periode waarbij veel veranderingen optreden in het lichaam. Deze fysieke en mentale veranderingen kunnen uitdagend zijn en worden niet altijd positief ervaren. Negatieve spanning, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid en groei van je kindje. Als de zwangere moeder vredig en ontspannen is werkt dit door naar het ongeboren kindje.
Massage is dus prettig voor zowel moeder en kind.


Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit je gewoon niet lekker in je vel. Een massage maakt de spieren soepeler.


De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.
Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Ook verbeterd een massage de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Wat is Lomi Lomi Hapai?

Lomi Lomi Hapai is een traditioneel Hawaiiaanse massage gericht op zwangerschap. De massage gaat uit van holistische visie. Alle grepen zijn gericht op ontspanning en ondersteuning van zowel de moeder als het kindje (of kindjes) in de buik.
Het lichaam wordt van top tot teen omhuld met lange strijkende bewegingen, terwijl de masseur continue contact houdt met de cliënt.

Een Lomi Lomi Hapai kan vanaf de 12de week veilig worden gegeven aan de moeder en het ongeboren kind(eren). De zachte, soms ook krachtige strijkingen van de traditionele Lomi Lomi Hapai ontspant de moeder en zorgt voor meer balans en rust.
De traditionele Hapai is een heilige en therapeutische massage en wordt al honderden jaren uitgevoerd ter ondersteuning en het verlichten van ongemakken tijdens de zwangerschap.

Voordelen van een Lomi Lomi Hapai:

❀ Vermindert zwelling in handen, enkels en voeten.
❀ Vermindert lage rugpijn (ischias).
❀ Vermindert spierklachten (pijnen).
❀ Ontspant het lichaam.
❀ Stimuleert een betere nachtrust.
❀ Stimuleert het lymfatisch stelsel en de bloedcirculatie.
❀ Stimuleert de afvoer van afvalstoffen.
❀ Vermeerdert de opname van zuurstof in het bloed tot wel 15%.
❀ Versterkt het immuunsysteem.
❀ Stimuleert de aanmaak van endorfine.
❀ Vermindert stress en spanning.
❀ De Lomi Lomi Hapai kan ook worden ingezet tijdens de bevalling.
❀ Wordt ook gebruikt na de bevalling als postnatale massage.

 

Post partum/kraamtijd massage

Massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra belast worden zoals de nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van de baby. Ook geeft het verlichting en verhelpt het spanningsklachten ten gevolge van slaapgebrek en emotionele schommelingen. Post partum betekent: plaatsvindend na de geboorte. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.
Een post partum/kraamtijd massage mag 4 weken na de geboorte/bevalling worden gedaan. Bij een keizersnede is na 6 weken. 

Een massage is bij uitstek een bijzonder en geliefd cadeau voor de aanstaande of kersverse moeder!

Zwangerschapsmassage bij Nova-Vie leiden

De massage vindt plaats in jou eigen vertrouwde omgeving thuis of bij mijn praktijkruimte aan huis. Je ligt hierbij op een massage tafel speciaal voor zwangere vrouwen met uitsparing voor de buik en borsten.

Tijdens de massage maak ik gebruik van mijn zelf samengestelde massage olie. Deze olie is huidneutraal en gericht op ontspanning, ontgifting en warmte. Er is keuze uit een olie mét of zonder geur. 

Duur: 60 min 

Een Zwangerschapsmassage Lomi Lomi Hapai kost 70,- euro bij Nova-Vie. Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken klik dan op de knop hieronder.