Hypnobirthing

Het vrouwelijk lichaam is gemaakt om een kindje te dragen en te baren en weet precies wat het moet doen. Er is niks natuurlijker dan het voortplanten en het krijgen van een kindje. In de afgelopen eeuw is het natuurlijke proces van baren echter steeds meer gemedicaliseerd en in deze tegenwoordige tijd is het vertrouwen op het natuurlijke proces drastisch afgenomen. 

Voortplanting is een essentieel onderdeel van het leven en is ingebouwd in ons systeem. Het vrouwelijk lichaam is hier perfect op ingesteld. Ons lichaam is iets om ontzettend trots op te zijn, te koesteren en te waarderen. 

Bevallingspijn

Een bevalling of geboorte wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met pijn en stress. Dit maakt dat veel vrouwen al tegen een bevalling opzien, wat enorm zonde is. 
Vrouwen hebben een zogenaamd ‘bevallingslichaam’ die is gecreëerd voor een soepele en natuurlijk geboorte. Wat daar voor nodig is, is vertrouwen en positivisme. Zoals vele gecompliceerde processen en functies in het lichaam is een bevalling ook een gecompliceerd proces waarbij het lichaam automatisch weet wat het moet doen. 
Dit proces wordt veelal in twijfel gebracht door de aanwezigheid van pijn.  

Als het lichaam ervoor gemaakt is, waarom doet een bevalling dan zo’n pijn? 

Pijn is een kwestie van perceptie. Zodra er schade ontstaat aan het lichaam (zoals een verwonding) is pijn het symptoom dat ons laat weten waar de schade zich bevind en waar de aandacht naartoe moet. Een bevalling behoort geen heftige pijn te veroorzaken. De aanwezigheid van pijn komt door een samenspel van factoren die tijdens een bevalling de overhand kunnen nemen, zoals: angst en spanning. 

Het emotionele welzijn en de gemoedstoestand van een barende vrouw heeft dus direct invloed op de hoeveelheid pijn die wordt ervaren. 

You are stronger than you think

Wat is Hypnobirthing?


Bij hypnobirthing worden diverse facetten van hypnose van toepassing gebracht en gebruikt tijdens de baring. Hypnose werkt diep ontspannend en heeft een zachte en geruststellende invloed op angst en spanning. Ontspanning tijdens de baring is van groot belang en heeft een zeer gunstig effect op je bevalling. Hypnobirthing is een methode om jezelf in een diepe trance te brengen tijdens de bevalling. Dit zorgt voor een zogeheten ‘bevallingsroes’. De hypnobirthing oefeningen in combinatie met je eigen endorfines zorgen vervolgens  voor een optimale ontspanning en angstvrije bevalling wat resulteert in minder pijn. Minder pijn betekent ook automatisch minder stress en angst. En zo creëer je een positieve mindsetting. 

Met hypnobirthing leer je: 

  • Waarom bevallen pijn doet en hoe dit te verminderen
  • Praktische tips & tools voor meer controle
  • Hoe je de weeën goed en kalm kan opvangen
  • Je mindset om zetten voor een positieve bevalling
  • Hoe effectief door je weeën te ademen
  • Ontspanning tijdens zwangerschap
  • Waar op te focussen tijdens de weeën
  • Angsten, zorgen of twijfels loslaten
  • Contact maken en behouden met je kindje

Hypnobirthing sessie

Tijdens een hypnobirthing sessie duiken we samen de diepte in met betrekking tot de bevalling en geboorte. Ook jij kan op een fijne, relaxte en liefdevolle manier jouw/jullie kindje geboren laten worden! Of dat nou thuis is of in het ziekenhuis. Je bent goed voorbereid en zit vol vertrouwen in je lichaam. Samen met jou creëren we positieve affirmaties en gaan we gericht aan de slag door middel van oefeningen en ademhalingstechnieken.

De sessie duurt ongeveer 2 uur en vindt bij jou thuis plaats of bij mijn praktijkruimte aan huis. Ook krijg je van mij: 

♡ Hypnobirthing MP3’s 

♡ Informatieboek hypnobirthing 

♡ Dagboek 

 

Een Hypnobirthing sessie kost 70,- euro bij Nova-Vie Doula Leiden. Bij een Doula traject is deze sessie standaard inbegrepen. Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken klik dan op de knop hieronder.