Over mij

Wie ben ik?

IMG_2328

Hoi, ik ben Daphne!

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben!

 

Mijn doel en passie is om vrouwen te begeleiden om in hun kracht te gaan of blijven staan en een bewust leven te laten leiden. Zowel tijdens de zwangerschap als daarnaast. 

Hieronder deel ik meer over mij en hoe ik dit pad ben gaan bewandelen. 

Voor vragen of je wilt graag met mij kennismaken kan dat via de knop hieronder. Ik reageer meestal binnen 24 uur op je bericht. 

Ik wist, dit wil ik!

Al vanaf kinds af aan heb ik een fascinatie voor zwangerschap en geboorte. Super nieuwsgierig werd ik ervan! Hoe kan een vrouw een heel nieuw leventje maken en baren! In mijn tienerjaren voelde ik al zo veel affiniteit ermee. Toen ik zelf jong moeder werd van mijn eerste dochter wist ik het écht zeker.. dit wil ik! Het ontstaan van een kindje tijdens een wonderlijk proces van een zwangerschap en de geboorte van een nieuw leven. En alles waar het voor mij symbool voor staat. De betekenissen die het heeft. 

Toen ik na de geboorte van mijn dochter voelde, dit wil ik,  besloot ik ervoor te gaan en heb ik de opleiding tot verpleegkundige gedaan met als doel om in de verloskunde te gaan werken. Na mijn diplomering heb ik de obstetrie (verloskunde en Gynaecologie) specialisatie gedaan. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als gespecialiseerd verpleegkundige op een verloskunde afdeling heb ik ontzettend veel ervaring en uiteraard veel kennis vergaard met betrekking tot alle fases van zwangerschap en de bevalling.

Van burn-out naar holistisch Doula & Coach

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd in de gezondheidszorg en ik merkte dat ik diep van binnen niet meer helemaal op één lijn stond met de huidige manier van denken en werken. Ik voelde een gebrek aan emotionele en mentale begeleiding. Een holistische en natuurlijke benadering van de zwangerschap+geboorte en gezondheid is waar ik voor sta en waar ik in geloof. Steeds vaker voelde ik mij de “rare eend in de bijt”. Tot het punt dat ik niet langer meer kon weglopen voor mijn eigen gevoel. Ik belandde in een heftige Burn-Out en een intense transformatie was het gevolg. Alles in mij riep dat het tijd was om mijn kennis en ervaring op een andere manier te gaan vormgeven wánt mijn passie voor het begeleiden van zwangere vrouwen is sterk aanwezig. 

Door vrouwen 1 op 1 te begeleiden kan ik zowel mijn uitgebreide medische kennis, ervaring en intuïtie combineren met het beoefenen van mijn passie, Volledig binnen mijn persoonlijke kernwaarden, maar vooral binnen jouw persoonlijke kernwaarden!

Opleiding & Trainingen

Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen jaren heb ik mij op hele diverse manieren verder ontwikkeld op het gebied van spiritualiteit. Door middel van intense trainingen, opleidingen, schaduwwerk, lichaamswerk en vooral veel levenservaring ben ik gekomen tot waar ik nu ben!  Dit heeft mijn persoonlijke ontwikkeling in een sneltrein vaart in gang gezet. Ik geloof sterk in de spirit die zich in jezelf bevind en dat daar tevens je unieke kracht zit. Dit heb ik ook mogen ervaren. Iets waar ik nog elke dag dankbaar voor ben. 
Nog dankbaarder ben ik voor het feit dat ik dit nu kan en mag inzetten om andere vrouwen te begeleiden op hun pad van ontwikkeling en groei. 

Vaardigheden:

Over mij persoonlijk

Sensitief, zorgzaam en grappig. Dat is wat er over mij wordt gezegd. Humor vind ik belangrijk en daar bezit ik dan ook een flinke dosis van! Ook heb ik van nature een (gelukkig) wat lichtere dosis aan temperament. Ik ben direct en eerlijk en kijk, aldus mensen die mij goed kennen, recht door personen heen. Ik ben gevoelig voor de energie die iemand uitstraalt. Soms lastig maar vaak heel nuttig!

In mijn jeugd en vroegere jaren heb ik te maken gehad met een burn-out, emotionele verwaarlozing, hechtingsproblematiek, vlucht-/copinggedrag, ADHD, mentale en fysieke mishandeling en een alcohol verslaafde agressieve vader. Hoe heftig dit ook was, dit heeft mij heel sterk, flexibel en vooral een ervaringsdeskundige gemaakt. Om mijn levenservaring naast mijn kennis, vaardigheden en studies te kunnen inzetten om andere vrouwen te helpen naar die krachtige vrouw die zij in zich hebben, geeft mij dan ook enorm veel voldoening.

Een aantal feitjes over mij: ik begin mijn dag altijd met koffie. In mijn vrije tijd doe ik graag yoga, ga ik de natuur in, haak en naai ik dingen, doe ik graag kringloopbezoekjes en fotografie. Daarnaast verbouw ik mijn eigen groente & kruiden en droom ik van een zelfvoorzienend leven in het buitenland. 

Grounded

My spirit is grounded
deep in the earth.
I am calm, strong, centered
and peaceful.
I am able to let go of fear and
trust that I am eternally safe.
I am worthy of all things
BEAUTIFUL!

– Carly Marie
 –