Massage

Zwangerschapsmassage | Ontspanningsmassage | Chakramassage | Meridiaanmassage | Post partum massage

Meer in je lijf, minder in je hoofd.

Massage is één van de oudste technieken ter wereld. Al sinds mensenheugenis weten we dat liefdevolle en comfortabele aanraking on een noodzakelijk iets is waarbij hormonale en positieve veranderingen optreden.

Liefdevolle aanraking is een manier om dichter bij jezelf te komen, het haalt je uit je hoofd en maakt je meer bewust van je eigen lijf. Hierdoor leer je om er meer naar te ‘luisteren’ en word je je bewust van de signalen die jouw lichaam je geeft. Wanneer jij je hier bewust van wordt, ontstaat er meer balans in jou als persoon. Elke situatie in ons leven veroorzaakt enkele chemische en biofysische veranderingen in ons lichaam. Ons geheugen is niet alleen opgeslagen in de hersenen en de geest, maar ook in elke cel van het menselijk lichaam. Als je je emoties niet uitdrukt (vooral moeilijke), kunnen ze in je lichaam worden opgeslagen en spanningen, blokkades etc. veroorzaken. Ons lijf laat vaak nog eerder weten wat er gaande is dan dat we het ‘weten’ met ons hoofd.

Massage is therapy for the mind, the body and the spirit.

Massage als geneesmiddel

In onze huidige maatschappij gaat alles snel en “moeten” we veel, werk, gezin, hobby, studie en alles wordt gecombineerd. Dat kan de nodige stressklachten opleveren. We grijpen dan als snel naar een middelen om de stress gerelateerde pijnklachten te verminderen. Massage wordt al eeuwenlang ingezet als natuurlijk bron van ontspanning en om het lichaam vrij te maken van spanningen en stress. Massage is een weldaad voor lichaam en geest en is tegenwoordig bijna een must in onze gehaaste maatschappij. Het is een fijne manier van aandacht en kan helpen om fysiek/mentale ongemakken en pijnklachten te verminderen. 

 

De effecten van een massage zijn het gevolg van de fysieke en geestelijke ontspanning en balans die optreden bij aanraking. Tijdens een massage wordt o.a. Oxytocine aangemaakt. Oxytocine bevordert de spijsvertering, reguleert de ademhaling, kalmeert het zenuwstelsel, maakt spierweefsel flexibeler en is belangrijk voor ons geheugen. Tevens heeft dit hormoon een pijnstillend effect en werkt bloeddrukverlagend. Het vermindert de aanmaak van stresshormonen en zorgt voor een gezonde en regelmatige hartslag. 

 

Massage helpt om te ontspannen en interne klachten en spanningen te verlichten. Stress en angst kunnen worden verminderd  door het opheffen van energieblokkades. In vele landen wordt massage al eeuwenlang ingezet om ziekte te voorkomen en op te lossen.

Wanneer er een disbalans ontstaat in je lichaam kan dit zich uiten in diverse fysieke en mentale klachten. Door jezelf regelmatig te laten masseren voorkom je deze disbalans en zal je ook minder snel ziek worden.  

Massage bij Nova-Vie?

Ik bied diverse soorten massages aan gericht op de bevordering van de gezondheid en balans van het lichaam. De massages die ik geef  zijn een combinatie van holistisch en energetische componenten. Ook masseer ik intuïtief, wat betekent dat ik aanvoel waar extra aandacht naartoe mag gaan en deze gebieden dan ook extra diep zal behandelen. Tijdens een massage heb ik mijn volledige aandacht voor en bij jou en vind ik het belangrijk dat je je comfortabel en geborgen voelt.
De massage behandelingen geef ik in mijn warme, schone en fijne praktijkruime de Linde. Een plek waar jij helemaal mag zijn wie je bent en de rest van de wereld even mag laten voor wat het is! 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten massages waarvoor je bij mij terecht kan. 
Ik werk alleen op afspraak.

Een zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit je gewoon niet lekker in je vel. 

Een moment voor jezelf, in alle rust. Even totaal ontspannen. Deze massage is een zachte en rustige verwennerij waarbij je diepere weefsels worden gestimuleerd en je spieren warm worden gemaakt.  

Tijdens de zwangerschap en de geboorte is je lichaam mentaal en fysiek (letterlijk) open gaan staan om nieuw leven te creëren en je kindje te baren. Met een Rebozo afsluitingsritueel keer je weer terug en kom je weer in verbinding tot jezelf, sluit het bekken en wordt je lichaam gestimuleerd zich volledig te herstellen. 

Tijdens de chakra massage maak je door middel van het masseren en openen van de verschillende chakra’s een mooie reis door het lichaam om zo balans en evenwicht te brengen daar waar het nodig is. Na afloop van de chakra massage voelt je je vaak ontspannen en meer in balans. Niet alleen worden lichamelijke klachten behandeld maar ook emotionele klachten. Gedurende een chakra massage wordt een energiestroom langs alle 7 chakra’s begeleidt. Op deze manier worden blokkades opgespoord en indien mogelijk geopend.

Meridiaan massage is een massage waarbij de meridianen en daarbij behorende acupunctuurpunten met (drukpunt) massage gestimuleerd worden. Meridiaanmassage concentreert zich op de punten en gedeelten van de 12 hoofdmeridianen die op voeten, benen, buik, rug, bil, hoofd/gezicht, schouders, nek, handen en armen te vinden zijn. Meridiaanmassage zorgt voor een hernieuwde balans, waardoor het immuunsysteem / de organen beter gaan functioneren. Het heeft tevens een reinigende, ontgiftende werking op verschillende niveaus en verhoogt de weerstand.

Bij Cupping Therapie worden vacuum trekkende cups ngezet om spanning en  in de spieren te verminderen, spierknopen te verwijderen en voor de behandeling van het bindweefsel (fascia).  Hierdoor wordt het onderliggende (spier)gebied stevig doorbloed, waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam makkelijker om de afvalstoffen af te voeren.