Yoni Steam

Oorsprong yoni steam

Een yoni steam is een stoombad voor je vagina & baarmoeder. Het is een eeuwenoude traditie, waarin de vrouw de warmte van een kruidenstoom binnenlaat tot in haar vagina en baarmoeder.  Daar weten ze al lang dat de yoni een heiligdom is waar je goed voor moet zorgen.

Er wordt gebruik gemaakt van diverse kruiden welke ieder weer een eigen werking heeft tijdens een yoni steam. Een yoni steam wordt vaak gedaan ter ondersteuning van/bij onder andere de vruchtbaarheid, menstruatiepijn, hormonale disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling. 

Er komt steeds meer bekendheid omtrent de yoni steam en de populariteit neemt toe! Wat erg fijn is want het vaginaal stomen ofwel de Yoni Steam is een weldaad voor elke vrouw. Of je nu een jonge vrouw bent, net moeder bent geworden of in de menopauze zit. Het stomen met diverse kruiden zorgt voor een afwisselende werking. Een yoni steam is een effectieve, fijne en zachte manier om te ontspannen en de gezondheid van de vagina te bevorderen. De kruiden zijn zorgvuldig samengesteld om verschillende effecten ervan. Zo helpt een vaginaal stoombad om de lichaamseigen PH waarde in balans te houden/brengen en werkt het reinigend.

Vaginaal stomen kent zijn oorsprong in verschillende zuid-amerikaanse landen en afrika, waar dit door de inheemse bevolking al honderden jaren wordt gedaan.

Voordelen vaginaal stomen/yoni steam

Een yoni steam is een geweldige en perfecte manier om jezelf en je intieme zone wat extra aandacht te geven. Daarbovenop heeft een yoni steam of vaginaal stomen vele voordelen en kan het bepaalde klachten verminderen of zelfs wegnemen. De warmte van de stoom opent letterlijk je poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.  Het effect hiervan is dat de bloedstroom in deze gebieden wordt verhoogd, het zuurstofgehalte toe neemt en de stofwisseling omhoog gaat. Hierdoor ontspannen je spier- en diepe fascie (bindweefsel) lagen van het bekken en de baarmoeder wat een pijnstillend en rustgevend effect geeft. Daarmee heeft het een positief effect op de gezondheid van het baarmoeder en vaginale slijmvlies.

Waarom een yoni steam/vaginaal stoombad?

  • Verzachtend en reinigend na de menstruatie
  • Verminderd krampen
  • Nare geurtjes
  • Witte afscheiding
  • Hormonale klachten
  • Verbeteren vruchtbaarheid
  • Seksuele sensaties verbeteren
yoni steam vaginaal stomen steaming kruiden stomen vagina
yoni steam stomen vagina vaginaal steaming

Adviezen yoni steam

Ben jij nieuwsgierig geworden in een yoni steam of vaginaal stomen? Hier volgen enkele tips als je zelf wilt ondervinden hoe fijn een stoom sessie kan zijn.

 

Lees je goed in of stoom onder begeleiding

Er is tegenwoordig veel informatie te vinden over de yoni steam. Lees alles goed door en kijk wat bij jou past. Vind je het spannend om er zelf mee aan de slag te gaan? Schakel dan een expert in.

 

Zorg dat je de juiste kruiden gebruikt, afhankelijk van de reden voor een yoni steam.

Veel kruiden zijn allround te gebruiken. In enkele gevallen is beter om een afgestelde kruiden samenstelling te gebruiken. Bijvoorbeeld bij bepaalde klachten zoals vaginale droogte. De yoni steam kruiden van Nova-Vie zijn is een basis samenstelling en algemeen te gebruiken. Heb je een specifieke hulpvraag of twijfel je? Neem dan contact op!

 

Voel met je hand van te voren of de stoom niet te heet is voordat je gaat stomen!

De huid van de vulva en vagina is zeer kwetsbaar. Dit maakt dat te hete stoom juist schadelijk kan zijn. Stoom liever te koud dan té warm! Er gaan verhalen rond over brandwonden waarbij juist wordt afgeraden om vaginaal te stomen. Dit zijn echter gevallen geweest waarbij niet op de juiste manier te werk is gegaan. Vaginaal stomen is veilig, mits het op de juiste manier wordt gedaan.

 

Zorg voor een fijne setting

Een yoni steam is een heerlijk moment voor jezelf. Een moment van ontspanning en rust. Leg je mobiel dus weg en zorg dat je niet gestoord kan worden. Draag ook zorg voor de sfeer. Gun het jezelf echt! Kaarsje aan en zet een fijn muziekje aan.

 

Waar op letten voordat je begint met vaginaal stomen?

De juiste kruiden zijn erg belangrijk voor het gewenste effect. Bij bepaalde klachten is het beter om te stomen met speciaal samengestelde kruiden zodat er geen averechts effect optreedt op vervelende bijwerkingen ontstaan.

Tijdens de zwangerschap, de eerste dagen van de menstruatie of bij het volgen van fertiliteitsbehandelingen raad ik een yoni steam af.
Last but not least.. Nooit langer dan 10 min stomen!

 

Hoevaak Yoni steamen?

Hoe vaak je een yoni steam wilt gebruiken is erg persoonlijk en verschilt voor welk doel je de yoni steam wilt gebruiken. Na de bevalling kun je in principe de kruiden gelijk gebruiken. Echter is het voor je bekken niet zo prettig en vloei je nog. Je kan er dan voor kiezen om met de kruiden in bad te gaan. Ondanks het algemene advies om de eerste 6 weken niet in bad te gaan, kan het in bad gaan met desinfecterende en antibacteriële kruiden juist wel een goed idee zijn. Zorg natuurlijk dat je bad schoon is.

In de kraamtijd kun je naar behoefte zo’n 1 (á 2) keer per dag stomen. Overleg eventueel met je kraamverzorgster of doula hierover. Belangrijk om te weten is dat het nemen van een yoni steam altijd op eigen risico is en geen medisch advies van een arts vervangt. Als je last hebt van onverklaarbare klachten of irritaties na een yonisteam raadpleeg dan altijd eerst een arts.

De yoni steam mag niet worden gebruikt als je zwanger bent of menstrueert(wel in de laatste dagen als bloed niet meer helder is). Daarbuiten kan je wekelijks een yoni steam nemen, of bijvoorbeeld voor en na of eind van de menstruatie.

 

Yoni steam me!

Persoonlijk consult Yoni Steam

Mits het op de juiste manier gebeurt is een yoni steam of vaginaal stomen een mooie manier van helen, verzachten, accepteren, ontspanning en zelf liefde. Naast de fysieke voordelen kan je ook om spirituele en psychologische redenen besluiten jezelf dit te gunnen. Een yoni steam zet je weer in contact met je baarmoeder en je persoonlijke kracht.

 

Wil je graag een stoom consult of een keer onder begeleiding stomen?

In mijn praktijk ben je van harte welkom voor een persoonlijke ontvangst. Je krijgt de ruimte volledig voor jezelf om te ontspannen en te ervaren wat het met je doet!

 

Liever zelf aan de slag?

In de webshop vind je yoni steam kruiden voor algemeen gebruik. Deze kruiden zijn speciaal gericht op verzachting en zijn reinigend en kalmerend.

Yoni steam privé sessie

20,-

Twijfel je of een yoni steam wat voor jou is? Of wil je graag meer informatie over de kruiden?

Neem vrijblijvend contact op met mij voor een persoonlijk advies.