Nova-Vie Doula

Holistische begeleiding tijdens de zwangerschap & geboorte

doula holistisch therapeut coach ceremonies zwangerschap geboorte bevalling leiden bollenstreek noordwijk cursus

Holistisch Doula

Allereerst, gefeliciteerd met je zwangerschap!

Mijn doel en passie is om elke vrouw een fijne en bewuste zwangerschap, geboorte en kraamtijd te laten ervaren. Ik zou het prachtig vinden om jou en je eventuele partner op diverse manieren te ondersteunen zodat je vol vertrouwen en ontspanning het moederschap mag ervaren. Ik begeleid je op een holistische en natuurlijke wijze waarbij respect voor het vrouwelijke lichaam en haar kracht voorop staat. 

Omdat elke vrouw en zwangerschap anders is, stem ik de begeleiding volledig af op jouw behoeftes en die van je (eventuele) partner. Zowel fysiek, geestelijk als mentaal sta ik je bij. Een verloskundige begeleidt de medische kant van de zwangerschap en geboorte. Ik doe de rest!

Wat kan ik je bieden als Doula?

Er is niets natuurlijker en mooier voor een vrouw dan een kindje te mogen laten groeien en baren. Het ontstaan van nieuw leven is bijzonder en waardevol. Het is een eer om dat als vrouw te mogen ervaren!
En toch is een zwangerschap niet vanzelfsprekend. Een zwangerschap staat symbool voor een transitie en een reis. Een transitie naar moederschap waarbij de zwangerschap symbool staat voor de reis.
 
Zoals een vakantie begint vanaf het moment van vertrek zo begint moederschap vanaf het moment van conceptie. Bijna direct treden er lichamelijke, emotionele en geestelijke veranderingen op in je lichaam en ga je jezelf voorbereiden op de komst van een kindje. Een reis is echter niet altijd zonder obstakels en tegenvallers, zo ook niet bij een zwangerschap. Gevoelens als onzekerheid, spanning, fysieke klachten en angst voor de bevalling zijn niet ongewoon. Deze factoren kunnen er voor zorgen dat je minder bewust bezig bent met je zwangerschap en moeilijk verbinding kan maken met je eigen kracht en je ongeboren kindje. Soms kan je het gevoel hebben dat je de controle kwijt raakt of dat je een bepaalde richting  in wordt gestuurd wanneer (onbedoeld) de medische kant van het zwanger zijn de overhand neemt. In zulke gevallen is het makkelijk om je eigen autonomie en regie uit het oog te verliezen. Een doula bewaakt het geboorte proces, geeft je zelfvertrouwen en steunt zowel jou als je partner gedurende de zwangerschap en geboorte.

 

Een zwangerschap is een reis naar binnen. Een transformatie richting het moederschap. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Hoe zou het voor jou zijn als je in deze bijzondere periode kan worden ondersteund door een liefdevol en vertrouwd persoon, die er echt voor jou is, waarbij je volledig jezelf kunt zijn? De geboorte is een dag in je leven die je nooit meer vergeet en waar je met warme gevoelens aan wilt terugdenken. Als doula geef ik jou deze ondersteuning.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik laat je zien en voelen waar jouw wensen en verlangens liggen als het gaat om jouw zwangerschap, bevalling en de periode erna. Naast het delen van kennis, gaan we samen op zoek om verbinding te maken met jouw lichaam en je kindje. De focus ligt op jou, waar liggen jouw behoeften? Hoe kan ik jou hierbij ondersteunen? Wat heb je hiervoor nodig? 

Waarom begeleiding van een Doula?

Een doula bewaakt het geboorte proces, geeft je zelfvertrouwen en steunt zowel jou als je partner gedurende de zwangerschap en geboorte.
Gevoelens als onzekerheid, spanning, fysieke klachten en angst voor de bevalling zijn niet ongewoon. Deze factoren kunnen er voor zorgen dat je minder bewust bezig bent met je zwangerschap en moeilijk verbinding kan maken met je eigen kracht en je ongeboren kindje.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training, los van een verloskundige een positief effect heeft op het welbevinden van de zwangere/barende vrouw. Een vrouw die continu wordt bijgestaan voelt zich sterker, zelfverzekerder en ondersteund. 

 

Hieronder vier belangrijke voordelen van een Doula:

Wetenschappelijk bewezen

25% kortere bevallingen, 50% minder keizersneden, 60% minder verzoek om pijnstilling, 50% minder inleidingen en steller lichamelijk herstel dankzij deskundige begeleiding.

Holistische benadering

Een zwangerschap brengt fysieke en emotionele veranderingen met zich mee. Ook kan het zijn dat er nog sprake is van trauma door bijvoorbeeld een eerdere zwangerschap of negatieve seksuele ervaringen. Een Doula staat je fysiek, geestelijk en mentaal bij.

De regie houden

Soms kan je het gevoel hebben dat je de regie kwijtraakt tijdens de zwangerschap of bevalling. Een Doula bewaakt het geboorteproces en geeft jou het vertrouwen om zelf keuzes te blijven maken.

Kennis en ervaring

Als Doula bevat je veel kennis en ervaring over geboorte en zwangerschap. Theoretische kennis over de fysiologie van de zwangerschap, jouw rechten en keuzes, en traumaverwerking worden ook met jou gedeeld.

Waarom Doula begeleiding bij Nova Vie?

Trajecten en Tarieven

Kies hieronder welk pakket het beste bij jouw past. De pakketten zijn opgesteld in verschillende sessies.
Neem contact met mij op bij vragen of kijk onderaan de pagina bij de veelgestelde vragen. 

 

Algemeen inbegrepen bij ieder Doula traject: 

* Kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. 
* Gedurende de zwangerschap ben ik tijdens kantooruren telefonisch, via whatsapp en via de mail bereikbaar. 

* Vanaf 37 weken zwangerschap ben 24 uur bereikbaar voor ondersteuning en oproepbaar voor de geboorte/bevalling. 

* Een werkboek/dagboek met informatie over de zwangerschap, geboorte en de post partum (kraam) periode, tips over natuurlijk zwanger zijn/ouderschap en opdrachten/oefeningen. 

* Set van 15 affirmatie kaarten voor extra kracht en vertrouwen. 

* Foto’s van de geboorte en de eerste uren erna. Het betreft 20 geavanceerde digitale foto’s met hoge resolutie in zowel in kleur als zwart-wit. 

* Uitgebreid objectief geboorteverslag. 

* Boeken lenen uit mijn persoonlijke bibliotheek over natuurlijke zwangerschap, geboorte, bevallen, ouderschap. 

* Bruikleen van geboortebal 

* Sessies duren 1.5 tot 2 uur.

Geboorte

€475,-

Basis

€800,-

Puur

€1150,-

Veelgestelde vragen

Doorgaans start de begeleiding tussen de 21e en 26e week van de zwangerschap om zo nog genoeg ruimte voor de sessies en begeleiding te waarborgen. Eerder kan natuurlijk ook mocht je hier een reden toe hebben! Je bent altijd welkom! Om zwangere vrouwen mijn volledige aandacht en toewijding te kunnen geven begeleid ik maximaal 3 vrouwen per maand. Hierbij ga ik uit van de uitgerekende datum. Ik raad je aan om je tijdig aan te melden om er zeker van te zijn dat ik je doula kan zijn en jou kan begeleiden.

In enkele gevallen is het mogelijk om via je zorgverzekering een vergoeding te krijgen voor de begeleiding van een Doula. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en hoe je bent verzekerd (aanvullend of niet). Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekering. Eventueel kan ik met je meekijken, stuur me dan even een bericht of mail en ik zal zo snel mogelijk op je bericht reageren.

Nee! Nooit! De partner speelt een zeer belangrijke emotionele rol tijdens de geboorte/bevalling. Een Doula zal dat nooit in de weg staan. Vaak wordt echter vergeten hoeveel impact een bevalling heeft op een vader. De veranderingen, de geuren, de pijn en vreemde geluiden van de vrouw en de onzekerheid veroorzaken veel stress bij vaders. Vaders weten niet wat ze moeten of kunnen doen en durven vaak niet te handelen. Ook hebben ze geen kennis over hoe en wat normaal is bij een geboorte of bevalling. Er wordt teveel verwacht van mannen tijdens een baring, geheel onterecht! Als Doula is een belangrijke taak om niet alleen de vrouw te ondersteunen maar ook de partners. Samen krijgen jullie een kindje! Ik zal jullie beide dus coachen om een fantastische steun voor elkaar te zijn!

Ja dat kan. In sommige gevallen is het fijner en handiger om te kiezen voor enkel geboortebegeleiding. Wellicht ben je al wat verder in de zwangerschap en voel je ineens de behoefte voor een Doula! Of je hebt al ervaring met een kindje baren en geen behoefte aan veel informatie tijdens de zwangerschap. Om die reden bied ik ook enkel geboortebegeleiding aan. Zo betaal je niet extra voor de begeleiding tijdens de zwangerschap maar is er continu ondersteuning en begeleiding tijdens de bevalling. Uiteraard is het wel fijn om alsnog de wensen en voorkeuren door te spreken en een band op te bouwen. Om die reden vind er wel altijd alsnog een vrijblijvend kennismakingsgesprek (gratis) plaats en een zeer uitgebreide intake waarin we dieper ingaan op jouw visies en wensen. Zo kan ik mijn begeleiding als Doula goed op jou afstemmen. Heb jij een geheel andere visie of voorkeur en staat jou gewenste vorm van begeleiding er niet bij? Neem dan contact op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik kijk graag mee naar de beste mogelijkheid voor ons beide.

Ben je last minute op zoek naar een Doula in Leiden omgeving voor tijdens de geboorte? Neem dan zo snel als mogelijk contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht ben je al wat verder in de zwangerschap en voel je ineens de behoefte voor een Doula. Wat fijn dat je dan hier op mijn pagina terecht bent gekomen. Ik kom graag met je in contact om je wensen te bespreken. Je kunt contact opnemen via 0629517421 of WhatsAppen. Uiteraard is het wel fijn om alsnog de wensen en voorkeuren door te spreken en een band op te bouwen. Om die reden vind er wel altijd alsnog een vrijblijvend kennismakingsgesprek (gratis) plaats en een zeer uitgebreide intake waarin we dieper ingaan op jouw visies en wensen.

Gezien mijn oproepbaarheid en de aard van mijn dienstverlening wil ik snel klaar kunnen staan wanneer dit nodig is. In principe ben ik overal werkzaam binnen 40 min rij afstand vanaf mijn woonplaats (Noordwijk) Dat wil zeggen Bollenstreek, Leiden en omgeving, Haarlemmermeer en het Groene Hart. Enkele plaatsen die in mijn werkgebied vallen zijn:

Leiden
Noordwijkerhout
Sassenheim
Voorhout
Lisse
De Zilk
Rijnsburg
Katwijk
Wassenaar
Oegstgeest
De Kaag
Hillegom
Leiderdorp

Staat jouw woonplaats er niet tussen maar wil je wel graag begeleiding of een behandeling van mij? Neem dan contact op en dan kijken we samen in overleg verder naar de mogelijkheden.