Ceremonies & Rituelen

Cacao ceremonies | Vrouwencirkels | Truffelceremonies | Rite van de Baarmoeder

Cacao ceremonie, truffelceremonie, noordwijk, bollenstreek, leiden, rite of the womb

Mooie vrouw!

Een vrouw die in haar kracht staat, in verbinding is met zichzelf en vanuit haar hart en intuïtie kan handelen, voelen en zijn. Dat is mijn doel!

Ik geloof in een holistische benadering op het pad naar zelfontwikkeling en bewust zijn. Daarom kun je bij Nova-Vie naast Doula begeleiding terecht voor diverse ceremonies en cirkels die gericht zijn op het verbinden en empoweren van vrouwen. 

Voor meer informatie over hoe de ceremonies er uit zien en wat het inhoudt verwijs ik je naar mijn blog

Wil jij meer verbinding en de kracht van samen komen en rituelen ervaren? Neem dan deel aan een van de ceremonies of cirkels!

Hand in Hand
Vrouw tot Vro
uw

Al eeuwen bestaan er ceremonies en rituelen die een belangrijke plek innemen in de maatschappij of iemands bestaan. Dit kan per volk, land, beschaving of streek verschillen. Het zijn vaak tradities of leersels die van generatie tot generatie worden overgedragen. Ceremonies en rituelen zorgen voor verbinding. In enkele gevallen zorgt het voor een simpel iets als gezelligheid. Denk aan een verjaardag! Een westerse traditie waarbij een feestje of een bijeenkomst wordt georganiseerd om te vieren dat een persoon weer een jaar ouder is geworden. Tradities bestaan overal en kunnen enorm verschillen van aard. Één ding is zeker. Ceremonies en rituelen zijn essentieel!

Een ritueel is de uitvoering van een mythe of geloof. Door deel te nemen aan een ritueel of ceremonie kijk je bij jezelf naar binnen en leg je contact met je innerlijk wijsheid.  Ze geven houvast, zetten aan tot denken en stimuleren emotionele of geestelijke krachten. 

Soms wordt er tijdens een ceremonie gebruik gemaakt van plantmedicijnen die de connectie met je spirit versterken en het mogelijk maken nog dieper te zakken. Het maakt de ervaring intenser, krachtiger en duidelijker. De harmonie en balans die ontstaat door het bijwonen van een ceremonie of het uitvoeren van een ritueel is helend en transformerend. Er wordt meer ruimte gecreërd om zo sterker in contact te komen met jouw eigen essentie. 

Een ceremonie kan zowel alleen als in een groep gedaan worden. Tijdens een ceremonie zorg ik, als spaceholder, voor een veilige setting waarbij jij volledig jezelf mag zijn en mag laten zien. Ik bewaak de energetische ruimte en draagt jou, zonder oordeel, met mededogen en compassie. Volledig in het hier en nu, vanuit bewust voelend aanwezig zijn (presence) en een open hart. 

Alles kan en mag er zijn.

 

Agenda

Truffelceremonie – psilocybine reis naar de kern en het onderbewustzijn.
Onder veilige begeleiding van een getraind en ervaren persoon.

11 December 2022 
11:00 – 18:00
Voorhout

Meer weten over de magie van Truffels? Lees mijn blog!

We gaan weer samenkomen! 

Tijdens deze magische VrouwenCirkel verbinden wij ons met de krachtige maanenergie, de elementen en met elkaar. Elke cirkel staat in het teken van samenkomen, zijn, liefde, delen, ontvangen en een prachtig ritueel.

Samen met moonsister Annette gaan we als vrouw zijnde ons met elkaar verbinden.

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Voorhout

Meer info over vrouwencirkels vind je in mijn Blog

Ademcirkel – verbonden ademhaling + psoas activatie en trauma release. 

19 Maart
14:00-17:00
Voorhout

Meer informatie over ademwerk en trauma release lees je in mijn blog.
Of kijk op de pagina over Ademwerk.

 Een heerlijke avond van ontspanning begeleid door de prachtige helende klanken van diverse instrumenten. O.a: Klankschalen, Drum, Tingsha of de handpan.

Tijd: 20:00-21:30
Locatie: Voorhout

Een zachte en hartverwarmende reis naar binnen maken door het drinken van heilige en ceremoniële cacao. 
Een cacao ceremonie is een moment van rust en verbinding met jezelf en je innerlijke kind. 

 

Meer informatie over een cacao ceremonie lees je in mijn blog.

Aanbod

Alle ceremonies zijn gebaseerd op holistische, energetische en sjamanistische principes. Dat wil zeggen dat ik het lichaam en de geest als één geheel, werk met plantmedicijnen, de kracht van de natuur en op zielsniveau.  

Het sjamanisme is één van de oudste vormen van heling en  is een levenswijze. Sjamanen geloven dat de oorzaak van ziektes en kwalen een spirituele of emotionele disbalans is. Dit wordt tevens vanuit het holisme ondersteund. Lichaamswerk is gebaseerd op het herstellen van die balans. Onderdrukte pijn, stress, angst of woede kan zich fysiek gaan uiten. Wanneer de balans kan worden hersteld verdwijnen de klachten! Het is bijna een wonderbaarlijk iets terwijl het in feite heel logisch is. Tijdens de ceremonies maak ik gebruik van oeroude technieken om lichaam en geest te herstellen. Zoals klanken, zang, energie en aroma. De herhalende klanken en specifieke trillingen/prikkels brengen je in een wijdere staat van bewustzijn en geven diepe ontspanning. Deze bewustzijnsstaat geeft je toegang tot andere informatie en mogelijkheden. 

Je kunt tijdens een ceremonie antwoorden en inzichten krijgen in alles wat je wilt. 
Hieronder vind je de ceremonies die ik aanbied. 

Bij een cacao ceremonie maak je door middel van een meditatie en het drinken van cacao een reis naar binnen. Naar je hart en je diepste kern. Het triggert je intuïtie en confronteert op een zachte manier met jouw onderbewustzijn en weggestopte emoties.

 

Tijdens een vrouwencirkel herstellen we de balans en leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht. Binnen de cirkel mag je rusten, zacht zijn en wordt er naar je geluisterd. Je mag loslaten, vertellen, voelen en zijn wie jij in essentie bent!

De Rite van de Baarmoeder of een Womb Healing is een zeer krachtig ritueel en brengt jouw moederschoot van creatie in een natuurlijke balans waardoor je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer zal stromen. Een heling van de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn.

Een truffel ceremonie is de perfecte aangelegenheid om bezig te zijn met diep en intens innerlijk werk. Ze kunnen je helpen bij het ontwaken, therapeutische processen, het openen van je hart en ziel en je kracht weer vinden in jezelf. Transformatie begint altijd bij jou. Een reis met Truffels is een spirituele en persoonlijke ontdekkingstocht naar je ware intentie en zijn.