Vrouwencirkel
Sisterhood

Mooie vrouw!

Samen komen
Samen zijn
Samen verbinden
Samen stralen

Vrouwencirkels bestaan al honderden jaren. Wanneer vrouwen bij elkaar komen in een vertrouwde en liefdevol gedragen omgeving ontstaat er iets magisch. De energie en verbinding die ontstaat kan enkel tussen vrouwen zo mooi groeien. Tussen veel vrouwen die deelnemen aan een cirkel ontstaat een hechte band.
Een cirkel staat in het teken van delen, openheid, acceptatie, steun en veiligheid. Zonder oordeel, afgunst of jaloezie. Om die redenen kan een vrouwencirkel helend zijn.
Een vrouwencirkel creëert een heilige band tussen alle aanwezige vrouwen waaruit soms nieuwe vriendschappen ontstaan. Een sisterhood.Wat kan je verwachten tijdens een vrouwencirkel?

Een cirkel laat zich niet precies leiden en hangt af van de flow en energie van de dag en de aanwezige vrouwen. Samen vormen we een energieveld waarin we ons veilig voelen en elke vrouw gehoord wordt en geëerd. Dit betekent ook dat er geen ruimte is voor een “strak programma”. Zoals zoveel dingen in het leven laat een bijeenkomst met gevoelige zielen zich niet sturen. We volgen de flow in aanwezigheid. Wat belangrijk is is dat elke vrouw het woord krijgt en openheid kan tonen. Delen is een essentieel onderdeel. Uiteraard is niks verplicht! Enkel waar jij je prettig bij voelt gebeurt. Binnen de cirkel werken met de eeuwenoude sjamanistische ‘talking stick’. De vrouw met de praat stok heeft het woord, de rest luistert! 

Een vrouwencirkel is een moment van Selfcare en ontspanning, Een moment voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Binnen de cirkel mag jij zijn wie jij bent! Veilig en geborgen. Hoewel elke vrouwencirkel een ander thema heeft zijn er een aantal vaste onderdelen tijdens de cirkel:

+ Voorstellen

+ Openen van de cirkel

+ Aankomst meditatie om te landen

+ Sharing & kaartje trekken

+ Klankheling & Ritueel

+ Journaling / schrijfopdracht

+ Afsluitende dans/stembevrijding


vrouwencirkel

“Women are joined
Heart to heart
Soul to soul
To be
To speak
To dance
To give
To receive”

Verbinding en kracht. 

In de samenleving van tegenwoordig hebben vrouwen de neiging om zichzelf te spiegelen aan mannen. Dit zie je terug in het bedrijfsleven, waar vrouwen het idee hebben zich te moeten gedragen als mannen. Alles om maar aan de top te komen. Mannelijke waarden zoals individualiteit, prestatie, rationaliteit en concurrentie worden in onze samenleving nog steeds als belangrijker gezien. Terwijl de vrouwelijke kwaliteiten zoals een groepsgevoel, empathie, zorgzaamheid en intuïtie net zo belangrijk zijn. Deze scheve balans brengt verharding als gevolg dat veel vrouwen het gevoel hebben zichzelf voorbij te lopen.  

Het leven van de moderne vrouw is druk en veeleisend, met vaak een overvolle agenda. Ze moet verschillende rollen vervullen. Denk aan die van de partner, moeder, dochter, zus, vriendin en carrièrevrouw. Ook zie je deze verharding terug in hoe vrouwen met elkaar omgaan. Vrouwen zijn zich (misschien wel door de hoge verwachtingen die aan hen gesteld worden) ‘sterk’ gaan houden en zijn zelfs met elkaar gaan concurreren. Terwijl van oudsher verbinding één van de grootste krachten van vrouwen is. 

 

Verzachten

Tijdens een cirkel herstellen we de balans en leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht. Binnen de cirkel mag je rusten, zacht zijn en wordt er naar je geluisterd. Er is aandacht voor elkaar zonder druk. Je mag loslaten, huilen, lachen, vertellen, voelen en zijn wie jij in essentie bent!

Overgave kan soms een hele uitdaging zijn. Ik raad vrouwen dan ook altijd aan om te berusten in het feit dat wij als vrouwen gemaakt zijn om elkaar sociaal te dragen maar ook gedragen te worden! 
Laat je maar dragen…
Geef jezelf maar over aan de emoties…
Laat die ballen maar vallen…
Het komt goed… 


Je bent nooit alleen!

We gaan samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’. We gaan de balans zoeken zoals dat ook in de natuur gebeurt. Iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben.

Thema

Iedere cirkel heeft een ander thema. Zo varen we mee op de tijd van het jaar, de seizoenen, de maan en de cirkel van het leven. Daarin ligt onze diepe behoeften. 
Elke vrouwencirkel zal er weer anders uit zien. Wat besproken mag worden en welke energie er gedeeld mag worden.. niks staat vast. De ene keer zullen we onze harten gaan verwarmen met ceremoniële cacao. De andere keer zullen we onszelf verwennen met een heerlijk warm voetenbad met kruiden. Of we doen een gezamenlijke meditatie. We verhogen de energie door een veilig veld te creëren waarin we met elkaar kunnen delen. Misschien gaan we zelfs dansen! Onze vleugels uitslaan! En natuurlijk nog meer. 

 Na een vrouwencirkel voel je je ontzettend dankbaar, vol liefde, geborgen en weer in de flow

 

Laat jezelf verrassen.
Laat jezelf schijnen.

Je bent welkom!

Vrouwencirkel

33,-