Soundhealing

In veel oude culturen wordt gebruik gemaakt van helende klanken in ceremonies of bijeenkomsten. De bekendste en meeste gebruikten zijn klankschalen en de gong. Al vanaf de 12e eeuw nemen deze bijzondere instrumenten een plek in tijdens meditaties, rituelen en ceremoniële doeleinden.

De klanken en tonen van verschillende helende instrumenten beïnvloeden onze hersengolf frequenties en kunnen het brein in een kalmere staat brengen binnen enkele minuten. Deze zogenaamde Theta staat brengt je in een diepe ontspanning. Voor veel mensen is de Theta staat het einddoel van meditatie. De theta staat is de poort naar ons lerend vermogen, ons geheugen en je intuïtie. In de Theta staat keren onze zintuigen zich weg van alles wat zich extern afspeelt en brengt je focus op datgeen wat zich vanbinnen afspeelt. Het is daarbij heel gewoon dat je onbewust beweging opmerkt in je lichaam. Dit kan zich uiten in emoties, visuele beelden, vibraties/trilling of warmte. Elke soundhealing geeft weer een uniek effect.

 

Effecten van Soundhealing

Ons lichaam reageert op de trillingen van de klankschalen. We bestaan voor 75% uit water, wat een goede geleider is voor deze geluidstrillingen. De trillingen bevorderen de bloesomloop, zorgen voor een betere energiestroom, hebben een positief effect op je lichaam en helpen om je lichaam verder te ontspannen. Spanning in je lichaam die is ontstaan door stress, ziekte of depressie kunnen worden opgeheven door de therapeutische trillingen en frequenties van het geluid. Je lichaam komt weer terug in zijn oorspronkelijke balans. Klanken verminderen daarnaast ook de activiteit in de hersenen en brengen je hoofd in een diepe staat van ontspanning. Ze ondersteunen het loslaten van fysieke, emotionele en mentale spanningen.

Wanneer er met klankschalen en/of dongs een geluid wordt geproduceerd met twee verschillende frequenties, spreken we van binaural beats. Doordat elk oor een andere geluidsfrequentie hoort, gaan je hersenen een derde toon produceren om deze 2 verschillende frequenties te compenseren. Dit heeft een positief effect op je brein. Het zorgt onder andere voor een beter focus, meer ontspanning, een betere en diepere slaap en heeft een gunstig effect op angsten.

 

 

Positieve effecten van een Soundhealing:

  • Balans
  • Ontspanning
  • Verbetert geheugen en concentratie
  • Verbeterde slaap
  • Een sterker immuunsysteem
  • Verbeterde creativiteit
  • Verhoogd bewustzijn, zowel van het zelf als van de omgeving
Soundhealing, klankschalen, concert, klanken, healing, tibetaans, Klankhealing, klankschaal massage

Wat houdt Soundhealing in?

De basis van Soundhealing is zowel neurologisch als psychologisch. Het is bewezen uit meerdere studies dat het luisteren naar specifieke muziek/klanken ons productiever en creatiever maakt. Ook hebben de klanken een stress reducerend en emotie regulerend effect en verbetert het onze gemoedstoestand. Een direct resultaat van een toename aan dopamine; het “gelukshormoon”. Daarbij komt er Oxytocine vrij wat weer zorgt voor een ontspannen liefdevol gevoel. Soundhealing wordt steeds vaker ingezet als onderdeel van de behandeling van symptomen bij bepaalde aandoeningen vanwege het gunstige effect.

Energetische blokkades en een disbalans is gemakkelijk te bereiken met een auditieve stimulans. De vibraties van bepaalde klanken trillen diep door tot in de weefsels van je lichaam wat een positief effect en zorgt voor verlichting. De klanken zorgen ervoor dat er meer ruimte, beweging en stroming in het lichaam ontstaat wat zorgt voor meer helderheid in je hoofd. De verstilling die vaak gevoeld wordt, brengt je meer in contact met jezelf. Terug naar de essentie. Het resultaat is dat je je naderhand heel ontspannen en relaxt voelt. Een Soundhealing is bij uitstek zeer rustgevend. De klanken brengen je in een andere staat van zijn en geven je een troostend en beschermend gevoel. 

 

Soundhealing wordt o.a ingezet bij:

Ψ Hoofdpijn

Ψ Spierpijn

Ψ Fibromyalgie

Ψ Onderrugklachten

Ψ Autisme

Ψ Depressiviteit

Ψ Concentratie problemen

Ψ Angst

Ψ PTSS

Ψ Spanning

Ψ Stemmingswisselingen

Ψ Somberheid

Ψ Onderdrukte emoties

 

Hoe ziet een Soundhealing eruit?

Tijdens een Soundhealing sessie maak ik gebruik van diverse nepalese klankschalen die bestaan uit 7 metalen. Deze klinken het meest zuiver en produceren een diep resonerend geluid en een langer aanhoudende toon. Vooraf aan de klankensessie doen we een inleidende meditatie. Tevens werk ik met andere helende instrumenten die het klanken op een positieve manier ondersteunen. Je ligt gedurende de hele Soundhealing op een comfortabel matras. De gehele sessie duurt ongeveer een uur. Naderhand ga je opgeladen en met een uitgerust gevoel weer naar huis!

Wil je een Soundhealing voor een evenement, partij of een bijeenkomst? Neem dan contact op met mij voor de mogelijkheden!

Soundhealing (Groep)

20,-

Soundhealing
(Privé)

35,-