Rebozo sluitingsritueel

Aan het einde van je kraamperiode is het fijn om weer terug te keren in je eigen lichaam. Doorgaans is na 40 dagen het vrouwelijk lichaam klaar om zich weer te sluiten. Het lichaam heeft zich grotendeels hersteld en de fysieke wonden zijn geheeld. Tijdens de zwangerschap en de geboorte is je lichaam mentaal en fysiek (letterlijk) open gaan staan om nieuw leven te creëren en je kindje te baren. Tijdens een afsluitingsceremonie keer je weer terug en kom je weer in verbinding tot jezelf, sluit het bekken en wordt je lichaam gestimuleerd zich volledig te herstellen en balanseren. Je ontvangt hierbij in kalmte en rust en laat je geheel verwennen door mij. 

 

Waarom een Rebozo sluitingsritueel?

De kraamperiode is doorgaans een intensieve, vermoeiende en drukke periode waarbij alle aandacht uitgaat naar de verzorging en het leren kennen van je kindje. Het nemen van rust en ontspanning komt daardoor vaak in het gedrang. 
Het sluitingsritueel staat geheel in het teken van de moeder. Je ontspant, heelt fysieke en mentale wonden. Je leert weer te ontvangen na al het geven! Het nut en effect van extra ondersteuning door middel van massage wordt in onze cultuur niet ingebed. Terwijl het lijf na een enorme prestatie flink veel extra aandacht verdiend. 

Wat is Rebozo?

Een Rebozo is een (draag)doek die ook gebruikt kan worden om te masseren. De Rebozo vindt zijn oorsprong in Mexico, waar de doeken voor vele doeleinden worden gebruikt. De Rebozo wordt in zeer uiteenlopende kleuren en patronen geweven van katoen, wol of andere vezels. Ze zijn in verschillende lengtes en diktes verkrijgbaar. De doeken die ik gebruik zijn uitstluitend van biologisch katoen.
De Rebozo wordt in Mexico al eeuwen door vrouwen gebruikt in veel situaties. Traditionele vroedvrouwen gebruiken het voor massage, beweging en ondersteuning tijdens zwangerschap, geboorte en in de kraamperiode.  Het gebruik van de Rebozo verspreidt zich nu steeds meer richting Europa.


Rebozo sluiting

Een Rebozo sluitingsmassage wordt gegeven met meerdere doeken. De Rebozo wordt om een lichaamsdeel gedrapeerd en op spanning gebracht zodat zij steun geeft en omhult. Daarna kunnen er met de Rebozo kleine of grotere bewegingen worden gemaakt, waardoor de persoon in de doek wordt gewiegd en bewogen. Dit zorgt voor een zeer ontspannende massage en wordt door  velen ervaren als zeer fijn en rustgevend. Sommige vrouwen vallen zelfs in slaap. Het gevoel van geborgenheid en omhulling heeft een verwerkend effect.


Doel van een sluitingsritueel:

❀ Moment van zorg en aandacht voor de moeder 
❀ Diepe ontspanning 
❀ Contact met je innerlijke vrouwelijke bron 
❀ Honoreren van de vrouw die moeder geworden is 
❀ Verwerking van de bevalling 
❀ Hulp om de overgang van binnen naar buiten te maken 

Je kan pas liefde geven als je het ook kan ontvangen.

Hoe ziet een Rebozo Sluitingsritueel eruit?

Tijdens de sessie staan we stil bij jou rol als moeder maar ook bij de transitie van vrouw naar moeder. Hoe voelt het? Hoe ervaar je het proces? Ben je emotioneel geaard? Ik geef je de ruimte om te reflecteren, te uiten en te bezinnen. Na al het zorgen, zorg ik nu voor jou! 
De sluiting met Rebozo doeken staat symbool voor terug komen in je lichaam.  Ook voor het verwerken van een traumatische bevalling, vroeggeboorte of na het verlies van een kindje is dit sluitingsritueel zeer passend en nuttig.


Wat kan je verwachten tijdens het sluitingsritueel?
❀ Volledige aandacht en ruimte
❀ Uitgebreid gesprek en delen van geboorteverhaal/ervaring 
❀ Kruidenbad of voetenbad 
❀ Yoni steam (vaginaal stoombad) 
❀ Ontspannende volledige lichaamsmassage 
❀ Rebozo sluiting met doeken 
❀ Drinken van verwarmende kruidenthee 
❀ Een voedzame bananencake (ook vegan) 

Na het sluitingsritueel voel je je letterlijk en figuurlijk als herboren. Je verwerkt emoties, laat spanning los en sluit af wat je mag laten gaan.

 

Rebozo Sluitingsritueel

195,-