Cacao ceremonie

Oorsprong

We gaan een paar duizend jaar terug in de tijd. Terug naar het Maya en Azteekse tijdperk in Midden- en Zuid Amerika. Daar werd pure rauwe cacao al sinds mensen heugenis gebruikt voor spirituele, ceremoniële maar ook medicinale redenen. Het is een plant medicijn voor je innerlijke belemmeringen en doet je hart verwarmen, openen en ontwaken. 
Het gebruik werd vaak gecombineerd met een ritueel waarbij de cacao het werkzame bestanddeel is. 
Cacao is volledig natuurlijk, niet verslavend en onschadelijk voor zowel lichaam als geest.

Waarom een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is niet zomaar een kopje warme chocolade melk drinken. Cacao wordt als een plantmedicijn gezien en beschouwd. Bij een cacao ceremonie maak je door middel van een meditatie en het drinken van pure rauwe ceremoniële cacao een reis naar binnen. Naar je hart en je diepste kern. Het triggert je intuïtie en confronteert je met onbewuste (en soms weggestopte) gevoelens. Zo kan elke cacao ceremonie op zich weer een verschillend resultaat geven. Je gaat een innerlijke reis door zonder te weten wat je doel of bestemming is. Doordat je volledig open en in vertrouwen de reis begint kan je zonder oordelen of verwachtingen voelen wat je moet voelen. Er kan dan veel los komen.

Cacao & Truffels

De combinatie van de zachtaardige en hartopende werking van de cacao en de innerlijke neuro cognitieve eigenschappen van de Truffel is verbluffend. Door de Cacao werkt is de werking van de Truffel intenser en tegelijkertijd liever. De één vult de ander goed aan. Een geweldig mooie samenwerking. Om die reden wordt de Truffel vaak samen met de Cacao ingezet. 

Zowel Psychoactieve truffels en paddenstoelen, evenals cacao hebben invloed op de manier waarop onze serotonine receptoren werken. De combinatie staat bekend om de synergetische effecten wat betekent dat ze elkaar op positieve stimuleren en aanvullen. Het is bekend dat door de MOAI’s die in cacao worden aangetroffen, de afbraak van de Psilocybine en Psilocine wordt vertraagd. Dit zorgt ervoor dat de effecten sterker en langer aanwezig zijn. Ook veroorzaken de synergetische effecten van de Cacao voor een betere opname van de werkzame stoffen. Dit alles bij elkaar kan resulteren in een intensere en meer consistente ervaring. Cacao op zichzelf, is non-psychoactief maar heeft wel stimulerende eigenschappen als stemming-verbeteraar en wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren beschreven als de ultieme hart-opener. 

cacao ceremonie
cacao

Wat houdt een cacao ceremonie in?

Een cacao ceremonie is een helende reis naar het hart. De stoffen in de pure rauwe cacao zorgen voor een natuurlijk “high” gevoel waarbij je hart opent. Dit helpt jou om tot inzichten te komen en echt te luisteren naar je gevoel en waar je heen wilt. Jouw pad bewandelen!

De gehele ceremonie duurt ongeveer  2,5 uur. Tijdens de ceremonie keer je diep naar binnen. Je mag hierbij ontvangen en het jezelf comfortabel maken. Je komt te liggen op een matras en hoeft niets mee te nemen. 

Je komt aan in een super fijne en veilige ruimte waar je even niets hoeft, waar je mag ontspannen en ontvangen. Tijdens de ceremonie wordt je begeleidt door mij en de cacao. Ik bied je ook een luisterend oor en waardevolle ondersteuning van mijn kant. 

We maken gebruik van de heilige werking van de cacao om het hart te openen, dieper in het proces te zakken, waarna ik jou begeleid door een innerlijke reis. Het kan zijn dat er soms moeilijke en pijnlijke stukken naar boven komen. blokkades die loskomen, emoties die er uit willen. Alles mag er zijn. Juist door alles te omarmen kan je groeien!

Cacao bereiden
Voorafgaand aan de ceremonie gaan we de cacao bereiden en ons verbinden met de cacao. Tijdens dit proces zijn we dankbaar voor wat de natuur ons te geven heeft.

Veilige sfeer creëren
We creëren een fijne en rustige plek waar jij jezelf kan openen en ontspannen kan zijn. We maken gebruik van een altaar en trekken een kaart. Ook maken we gebruik van kaarsen, bloemen, kristallen en persoonlijke eigendommen. Maak voor een extra sterk effect een altaartje voor jezelf. Ik zorg voor de juiste energie zodat jij je uitgenodigd voelt om te zijn wie je bent. Alles mag.

Reiniging ritueel
Het reinigen van de ruimte is zeer belangrijk. Dit doe ik door middel van Palo Santo of een smudgestick gemaakt van bijvoet en salie. Ook reinigen we onszelf om zo de juiste energie te waarborgen. 

Meditatie en trancereis (begeleid)
Ik begeleid je dmv meditatie en trancereis naar binnen bij jezelf. Hierbij maak ik ook gebruik van muziek, instrumenten en zang. Geef je hier volledig aan over en vertrouw op het proces. Je gaat zien, voelen, ervaren en helen!

Intenties zetten en uitspreken
Tijdens een cacao reis kan er veel loskomen. Soms komt er veel creativiteit naar boven maar ook verdriet en onverwerkte emoties kunnen zich openbaren. Alles mag en alles kan! Laat dat je niet afschrikken. Heb vertrouwen in jezelf! Als je de behoefte voelt en het voelt veilig mag je het altijd delen met mij!
Maak gebruik van de lessen die de cacao je geeft en zet de stappen die jij nodig hebt of wilt zetten. Zet dit om in een intentie!

Bedanken
We spreken onze dankbaarheid uit naar de cacao en voor de verworven wijsheid!

Kenmerken cacao ceremonie

♥ Moment voor jezelf.
♥ Aarden en voelen.
♥ Dichter bij jezelf komen.
♥ Ontwaken uit een sleur.
♥ Verbinding met je hart creëren.
♥ Je kracht en waarheid vinden.
♥ Moment van zelfliefde
♥ Zet aan tot zelfreflectie
♥ Ademen
♥ Toestaan
♥ Accepteren
♥ Overgeven

Fysieke voordelen van cacao

Cacao bonen zijn vruchten van de Theobroma cacao boom.
Theo = god
Broma = voedsel
Letterlijk vertaald betekent de cacaoboon dus voedsel van de goden. Het is één van de meest complexe voedselsoorten. Er zijn nog steeds veel mysteries omtrent de werking en stoffen in cacao. Wetenschappelijk onderzoek laat wel zien dat er vele gezondheidsvoordelen en positieve neurocognitieve effecten zitten aan cacao. Het gaat hier dan wel om de pure rauwe vorm van cacao.
Naast dat cacao van nature zeer rijk is aan mineralen (zoals Magnesium) en anti-oxidanten (zoals Flavonoiden) bevat cacao bepaalde stoffen die een gunstig effect hebben op de energie, stemming, humeur en emotioneel.Pure rauwe cacao heeft op verschillende levels een magisch effect. Zo is cacao rijk aan antioxidanten, en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Hierdoor werkt cacao op fysiek niveau als volgt: het hoge level aan antioxidanten verlaagt de bloeddruk, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Op emotioneel en mentaal niveau helpt rauwe cacao je meer verbinding te ervaren met je eigen hart en voel je je meer verbonden met anderen. Emoties krijgen meer de ruimte en gedachten kunnen vrij alle kanten op gaan. Hierdoor kan cacao je ruimte geven om inzichten, creatieve ideeën en andere inspiratie te krijgen

 

Positieve energie
Theobromine is het stofje in de cacao die verantwoordelijk is voor het stimulerende effect van cacao. Het zorgt voor verwijding van de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. In vergelijking tot cafeïne zorgt Theobromine voor een langdurige en minder heftige energie toename zonder het piek en dal effect van cafeïne.

 

Humeur verbeteraar
Cacao maakt gelukkig. Het is niet voor niks dat veel mensen op zijn tijd of op bepaalde momenten echt kunnen snakken naar een flink stuk chocolade. 
Cacao reduceert stress, verbeterd de focus en zorgt voor een creatieve flow. Cacao heeft een positieve impact op de afgifte van bepaalde neurotransmitters. Dit zorgt voor een algeheel gelukkiger gevoel. Een echt hart medicijn!
PEA (Phenlethylamine) is een stemmingsverbeteraar die zorgt voor een fijn en positief gevoel doordat het de aanmaak van o.a Endorfine, Dopamine en Noradrenaline stimuleert. Het gevoel kan vergelijkbaar zijn met verliefdheid of na een flinke knuffelpartij. 
Anandamide is het stofje verantwoordelijk voor het gevoel van euforie wat optreedt na het drinken of consumeren van pure rauwe cacao. Dit stofje reguleert de stemming, geheugen, eetlust en innerlijke onrust of depressieve gevoelens. 

 

 

 

Cacao Ceremonie – Groep of 1:1 privé 

Tijdens een cacao ceremonie drinken we samen in een veilige omgeving cacao. Ik en de cacao nemen je mee in het verbinden met je eigen hart. De ceremonie kan zowel in groepsverband of privé (1op1). Door met een groep een cacao ceremonie te ervaren, ontstaat er ook een sterk  gemeenschapsgevoel. Tijdens de ceremonie maak ik altijd gebruik van meditatie, muziek en lichaamswerk. Ik doe er alles aan om veilige plek te waarborgen zodat jij je eigen ruimte in kan nemen en het proces kan doormaken.

Op aanvraag

Wil je graag een cacao ceremonie organiseren op locatie? Voor vriendinnen, een vrouwencirkel of een andere aangelegenheid. Heel leuk! Neem dan contact op met mij voor de mogelijkheden.

Cacao Ceremonie (Groep)

30,-

Cacao ceremonie (Privé)

45,-

Cacao ceremonie + Truffel (low dose)

75,-

Cacao ceremonie + Truffel (med dose)

95,-