Breathwork & Trauma Release

Bewust verbonden ademen

Heb jij het idee vast te zitten in je leven?

 

Heb je klachten zoals chronische vermoeidheid/depressieve gevoelens?

 

Of misschien heb je dingen in het verleden meegemaakt die nog niet goed verwerkt zijn?

 

Vroeg of laat krijgen we allemaal wel een keer te maken met negatieve ervaringen of trauma. Dat kan minimaal zijn of iets heel heftigs. Ook is het van de persoon afhankelijk wanneer iets als traumatisch wordt ervaren en wanneer niet. Sommige gebeurtenissen kunnen een blijvende indruk achterlaten in je onderbewustzijn. Een abrupt verbroken relatie, een ongeluk, overlijden, scheiding, mishandeling.. Allemaal voorbeelden waarbij we als mens emotionele schade oplopen. Ons wordt al vanaf jonge leeftijd aangeleerd dat we onze gevoelens veelal niet mogen uiten en dat we hard moeten zijn voor onszelf. Dit staat een juiste verwerking in de weg. Bij onvoldoende verwerking ontstaan blokkades in in je lichaam. 
Wanneer deze blokkades zich opstapelen kan dit zich gaan uiten met fysieke en mentale klachten.

 

Wat is trauma?

De definitie van trauma is: de psychologische, emotionele of fysieke reactie op een heftige gebeurtenis/ervaring die pijnlijk of verontrustend is. Niet iedereen is zich er van bewust wat er in het lichaam wordt opgeslagen als trauma. Vaak vertellen we onszelf dat het wel meevalt.
Wanneer er trauma optreedt ontstaat stoppen we dit (vaak onbewust) doorgaans snel weg om zo door te kunnen gaan met leven. Dit heet het coping-/overlevingsmechanisme. Het overlevingsmechanisme zorgt ervoor dat delen van het trauma wordt verwerkt, maar enkele delen blijven onverwerkt. Deze bevinden zich nog in het lichaam in de vorm van onzichtbare blokkades. Deze emotionele en mentale blokkades zorgen op ten duur voor uitputting van de psyche en het lichaam. Wat zich vaak resulteert in een Burn-Out of overspannenheid op oudere leeftijd. De echte oorzaak wordt in de meeste gevallen niet eens gevonden omdat het als een acuut ziektebeeld wordt gezien. Dit terwijl veel mensen al vanaf hun kindertijd met niet ontdekte problemen en blokkades in het lichaam rondlopen. 

 

Wij vergeten gebeurtenissen, maar het lichaam niet.

Ademwerk / Breathwork

Het ademwerk gaat in eerste plaats over bewustwording, alleen dat waarvan je je bewust van bent kan je doorvoelen en integreren. Door je ademhaling tijdens een ademsessie te verbinden stap je een proces in, waarbij dat wat in jouw onderbewustzijn ligt opgeslagen, naar de oppervlakte kan komen. Zo kan je laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn loslaten. Door de geblokkeerde energie los te laten kan je levensenergie weer meer gaan stromen. Ademwerk brengt je in contact met dat wat je werkelijk bent en geeft je letterlijk en figuurlijk meer ademruimte. Hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit en herstel je de mentale en fysieke balans.


Lichamelijk 

Door tijdens een ademsessie bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen.

 

Mentaal / emotioneel 

Op dit niveau ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Je nodigt dat wat zich onbewust afspeelt, bewust uit om naar de oppervlakte te komen. Denk hierbij aan oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen uit het verleden, die opgeslagen zijn in je onderbewuste. Door deze oude pijnen alsnog te doorleven, kun je ze loslaten en helen. Het resultaat is helderheid van geest en een emotionele balans.

 

Spiritueel 

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijk bent, je hogere Zelf bewustzijn, Licht. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.

 

Trauma Release (BRTT)

Onze hersenen zijn in staat traumatische en negatieve ervaringen weg te stoppen naar ons onderbewustzijn. Dit proces wordt ook wel het coping mechanisme of overlevingsmechanisme genoemd. Onbewust kunnen wij, door omstandigheden, ervoor kiezen om emoties en trauma’s te negeren of weg te stoppen. Zo kunnen we doorgaan zonder het besef dat ons lichaam deze emoties en trauma’s opslaat wat op ten duur zorgt voor een breed scala aan klachten. 

 

PSOAS spier – De spier van de ziel

De PSOAS spier is een diepliggende lendespier die bij het parasympatisch (automatisch) zenuwstelsel hoort. De PSOAS spier spant onwillekeurig aan tijdens een moment van acute stress of periodes van emotie, angst, spanning, stress en trauma. Door met verschillende technieken de PSOAS te stimuleren gaat je lichaam schudden of trillen en wordt  spanning los gelaten en uiteindelijk het zenuwstelsel gekalmeerd. Wanneer dit mechanisme wordt geactiveerd, in een veilige en gecontroleerde omgeving, wordt het lichaam onder begeleiding aangemoedigd om de oorspronkelijke staat van balans en rust te herinneren en vast te houden.

Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam niet en onthoudt alles.
Je zenuwstelsel ondervindt hier (vaak) onbewust iedere dag last van.
In veel gevallen is een overweldigende ervaring dan ‘de druppel die de emmer doet overlopen’ en ontstaan er fysieke en/of emotionele klachten. 

 

Veel voorkomende klachten door trauma’s zijn o.a
Angst
Paniekaanvallen
Hartkloppingen
Piekeren
Hyperventilatie
Prikkelbaarheid
Onrust
Slapeloosheid
Depressie
Uitputting
Gevoel van hulpeloosheid of onmacht
Krachtverlies

 

breathwork, ademwerk, ademen, ademsessie, verbonden, zelfliefde, blokkades, energie, coach, trauma

Ademwerk & Trauma Release (BRTT)

Breathwork & Trauma Release is combinatie van BRTT en ademwerk. Het is een methode die is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Door middel van diverse effectieve ademhalingstechnieken ga je op een snelle manier emotionele blokkades neutraliseren, je zenuwen kalmeren en je in staat te stellen krachtig en vol energie door het leven te bewegen.
Tijdens een sessie kan er van alles gebeuren op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. 

BRTT en Ademwerk is een van de veiligste en meest directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen en bevrijden van negatieve energie en trauma. Ademwerk en trauma release sessies kunnen jou helpen om pijnlijke gebeurtenissen, trauma’s en angstige overtuigingen te doorvoelen en verwerken. Tijdens een sessie ga je emoties ervaren en je lichaam zichzelf laten ontladen. Na een sessie voel je je vaak bevrijdt van oude ballast en voel je meer levensenergie. Je rugzak voelt soms letterlijk leger aan. Tijdens een sessie kan je lichaam gaan trillen, beven, heftig bewegen, schreeuwen, huilen, lachen, en het warm of juist koud krijgen. Ook kan je tintelingen in je lichaam gaan ervaren. Dit is volkomen normaal! Laat het gebeuren!

 

Effecten van Breathwork & Trauma Release

*Diep trauma heling
*Burn-out en depressie klachten verminderen
*Beter omgaan met emoties en gevoelens
*Beter omgaan met angst, spanning en stress
*Meer contact met je lichaam
*Verwerking van lichamelijke en emotionele blokkades
*Meer contact met andere mensen
*Bewustwording van gedrag en houding in het leven
*Meer vertrouwen in eigen capaciteiten
*Meer verantwoordelijkheid nemen voor jezelf
*Meer kennis over jezelf
*Eerder je grenzen kenbaar maken
*Meer plezier in je leven
*Steviger op je benen staan
*Positievere levensinstelling
*Meer kracht en potentie
*Beter voor jezelf opkomt
*Meer zelfacceptatie
*Sterker gevoel van eigenheid

 

Ademen als medicijn.

Ademsessie

Wil je actief aan de slag met oude pijnstukken en je lichaam bevrijden van datgene wat jou belemmert in je leven? Of wil je gewoonweg lekkerder in je vel zitten en ben je klaar met alle ballast wat je dagelijks mee moet dragen? 
Met een 1:1 ademsessie ga ik je door middel van een ademreis en eventuele PSOAS activatie  in een andere staat van bewustzijn brengen. Je mag je hierbij volledig overgeven aan datgene wat opkomt. Ik begeleid je hierbij en je krijgt mijn volledige aandacht. 

 

Ademcirkel

Tijdens een ademcirkel gaan we door middel van diverse oefeningen (lichaamswerk) en snelle effectieve ademhalingstechnieken emotionele blokkades opruimen en neutraliseren. Dit gebeurt in een groep van maximaal 8 personen om zo de juiste aandacht en begeleiding te kunnen waarborgen.

Je licht op een comfortabel matras en je hoeft niets mee te nemen.
Wij, Lara en ik, zorgen voor een veilige setting en bewaken de ruimte en energie.

 

Ademsessie & Trauma Release (BRTT)

69,-

Ademcirkel

55,-